Газова инжекционна система PRINS за ДВГ с директно впръскване

Direct LiquiMax system

Системата Direct LiquiMax на PRINS се използва като алтернативна горивна система за последващо вграждане в автомобила (bi-fuel), както и за единствена такава (mono-fuel), внедрявана от производителя. Direct LiquiMax е система от типа „master-slave“.

Газовата инжекционна система Direct LiquiMax е създадена за двигатели с директно впръскване на горивото. Директно впръскване означава, че горивото се впръсква под голямо налягане [20-200 bar] директно в цилиндъра, вместо в колектора, както е при стандарните инжекциони. Системата Direct LiquiMax използва модифицирана помпа с високо налягане и инжекторите на бензиновата система за да се впръсква втечнената газ под високо налягане в цилиндъра.

Газов инжекцион ПРИНС за директен инжекционАлтернативната горивна система Direct LiquiMax е еквивалентна на оригиналната бензинова технология на впръскване и в максимална степен използва електрониката и компонентите, които вече са налични в автомобила. Усещането за шофьора при използване на Direct LiquiMax е абсолютно идентично при каране на газ и бензин.

Мащабно проучване, реализирано от Prins в сътрудничество с Холандския университет показва, че пропан-бутанът е изключително подходящо гориво за инжекционните двигатели с директно впръскване на горивото. Ефективността на мотора при използване на газ (LPG) се увеличава многократно, като отделянето на CO2 намалява с 10%

 

Сподели